Venligst accepter marketing cookies for at se denne video.
FØDEVAREINDUSTRI
OPRENSNING & FJERNELSE AF UØNSKET LUGT & FARVE
Vi leverer specielt designet aktivt kul til en lang række processer i den danske fødevareindustri. Formålet er i vid udstrækning oprensning og fjernelse af lugt/farve fra diverse processer.
I de fleste tilfælde er aktivt kul et procesmiddel, der efter adsorptionen er sket, fjernes igen. En enkelt undtagelse er dog E-153.
Jacobi Carbons leverer ColorSorb™ SP-E153 og ColorSorb™ E153-Pharma til fødevare- og kosmetikproducenter, der har brug for et sort farvestof. E-153 produkterne er egnede til indtagelse, når de bruges som tilsætningsstof E153 som sort pigment. Vi leverer disse produkter i pulverform.
Øvrige typiske fødevareapplikationer, hvor der anvendes ColorSorb™ aktivt kul er:
- Øl - justering af smag/farve
- Sodavand og læskedrikke - fjernelse af klor, pesticider, smag og lugt samt THM fra vand
- Juice - farvejustering, deodorisering/fjernelse af patulin, fjernelse af uønskede biprodukter såsom HMF (Hydroxymenthylfurfural), for æble-/druesaft kan vi fjerne patulin og sporstoffer af pesticider
- Sukker, glukose og frugtsirup - uønskede biprodukter og farver. Specialkul med lavt jernindhold
- Citronsyre - fermentering og oprensning
- MSG - affarvning og stabilisering
- Proteiner og peptider - oprensning og lugtfjernelse
- Kaffe og te - fjernelse af koffein